Condensatieketels zijn populair en binnenkort verplicht

cv ketelEen condensatieketel of HR ketel is tegenwoordig de standaard als u kijkt naar een nieuwe CV ketel. Deze ketels verbruiken simpelweg een stuk minder dan uw huidige ketel. De kans is groot dat u momenteel een oude ketel heeft. In de tijd is er veel veranderd.

Veel fabrikanten zoals Vailliant hebben hun ontwikkelingen niet stil gezet. Er zijn nu veel mogelijkheden om te besparen. Deze nieuwe techniek van verwarmen zorgt voor een rendement van boven de 100%. Dit kan worden gerealiseerd door de condens opnieuw te gebruiken. Een Vaillant Ketel werkt altijd op deze manier. U kunt De Eilanden CV vervangen inschakelen om een nieuwe ketel aan te schaffen.

Nieuwe ketel? Nieuwe techniek!

Als u dus een nieuwe ketel wilt aanschaffen is het erg belangrijk om hier rekening mee te houden. Eigenlijk zijn alle ketels die nu worden geleverd voorzien van deze nieuwe techniek. De keus die u moet maken is afhankelijk van de kwaliteit die u wilt, en de grootte van uw woning. Aan de hand van de CW waarde kan worden bepaald hoeveel druk uw ketel aan moet kunnen. De meeste woningen zullen volstaan met een CW4 of als uw huis wat groter is een CW5 ketel van Remeha.

In de kou? Snelle levering gewenst

Als u momenteel in de kou zit doordat uw huidige ketel het begeven heeft, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe laten plaatsen. Laat u wel goed informeren over de ketel en weet wat u koopt. In veel gevallen is het ook mogelijk om de ketel te leasen of te huren. Dit is een maandelijks bedrag en is vaak inc. een onderhoudscontract.